Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Tegenwoordig kan dit ook een dusdanig kleine cache (nano-cache) zijn dat er alleen een logboek in zit. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones. Met deze apps is een kaart te zien met alle caches in de omgeving en is er de mogelijkheid om een log op de website te plaatsen.

Geocache found

Ik maakte kennis met geocaching door een vriend die dit al enkele jaren deed. Het is een hobby die zich in de buitenlucht afspeeld en gezien mijn drukke baan is dit een mooie manier om eens buiten te komen en een gezonde manier van tijdverdrijf.
Mijn eerste geocache vond ik in augustus 2010 en sinds dien ben ik er, al dan niet alleen, vaak op uit geweest om nieuwe caches te vinden. En dat niet alleen in Nederland, maar ook regelmatig in Duitsland en België. Uiteraard gaat de GPS-ontvanger ook tijdens de vakantie mee. Door deze leuke hobby kom je nog al eens op plaatsen die je normaal links (of rechts) laat liggen.

We can it be ?

Profile for MrHotel

 

%d bloggers liken dit: